Aan het woord is

Rik Vermaat

Rik de Kapper 

Muziekinstrumenten aan het plafond, bioscoopstoelen in de wachtruimte en een antieke kauwgomballenautomaat op de toonbank. Dat is de toko van ras Rotterdammer Rik Vermaat, alias Rik de Kapper. In een pandje aan de Nieuwe Haven creëerde hij zijn eigen paradijs. “Doen waar je zin in hebt, daar gaat het om”, aldus Rik. En die formule blijkt te werken. Voornamelijk mannen, maar ook vrouwen, weten zijn salon te vinden. Maar wacht niet te lang met boeken. Er is inmiddels een wachtlijst van 2-3 maanden….

“Niels is geen standaard boekhouder. Dat maakt hem uniek.”
Rik Vermaat Rik Vermaat Rik Vermaat Rik Vermaat Rik Vermaat

“Ik ben klant bij Niels vanaf de dag dat hij voor zichzelf begon. Ik heb zijn hele groeiproces vanaf dag één meegemaakt. Een paar jaar geleden hebben we ook samen een Broodfonds opgezet hier in Zierikzee. Ik ken hem dus in verschillende rollen.”

“Vóór Niels heb ik meerdere boekhouders gehad. Ik leerde Niels kennen toen hij nog in loondienst werkte, bij mijn toenmalige accountant. Vanaf het allereerste moment heb ik gezegd: ‘Als hij ooit voor zichzelf begint, ga ik met ‘m mee.’ En zo geschiedde.”

“De samenwerking met Niels is heel fijn. Niels is een echt mensen-mens en een doorpakker. Er is nooit gezeik, er is nooit iets te laat en er zijn nooit verborgen kosten achteraf. Hij reageert altijd en hij heeft een fijn team om zich heen. En alles gaat digitaal, da’s ideaal. Geen gedoe met bonnetjes of dozen vol boeken.”

“Niels is geen standaard boekhouder. Het is niet iemand die alleen maar bezig is met cijfertjes. Dat maakt hem uniek. 

“Dankzij het Broodfonds, en het hele proces daarnaartoe, hebben we elkaar ook op persoonlijk vlak goed leren kennen. Niels is zowel zakelijk als privé een fijn mens en we delen onze liefde voor honden. Enige minpuntje is dat hij voor de verkeerde voetbalclub is…”