Aan het woord zijn

Maurice en Charlotte Vijverberg

MacLouis Machinebouw

Jong en ondernemend. Dat typeert Maurice en Charlotte Vijverberg. In december 2021 namen zij MacLouis over, een bedrijf gespecialiseerd in maatwerk machinebouw voor de agrarische sector, met name de uienteelt. Een gewaagde stap. Maar nog geen jaar later draait de productiemotor overuren en vliegen de machines de deur uit. Een mooiere start dan ze ooit hadden durven dromen.

“Verkaart heeft ervoor gezorgd dat wij onze droom hebben kunnen waarmaken”
Maurice en Charlotte Vijverberg Maurice en Charlotte Vijverberg Maurice en Charlotte Vijverberg Maurice en Charlotte Vijverberg Maurice en Charlotte Vijverberg

Maurice: “Ik ben al 20 jaar werkzaam in deze sector. Als zestienjarige kwam ik hier binnen en ik ben letterlijk en figuurlijk meegegroeid met het bedrijf. Sinds 2015 was ik afdelingshoofd en deed ik eigenlijk alles al, behalve de boekhouding. Toen ik hoorde dat de vorige eigenaar het bedrijf van de hand wilde doen, heb ik geen moment getwijfeld.”

“Vol enthousiasme hebben we onze ideeën voorgelegd aan onze toenmalige boekhouder. Maar die zag er absoluut geen brood in”, blikt Maurice terug. “Dat was wel even een klap. Een droom die in duigen viel.” Maar loslaten kon Maurice het niet. “Via via kwamen we in contact met Niels. En dat klikte meteen. Zowel zakelijk als privé zaten we helemaal op één lijn. En voor ons minstens zo belangrijk, Niels zag wél wat in onze plannen.”

Maurice: “Als beginnend bedrijf heb je geen idee waar je moet beginnen. Maar Niels heeft ons op alle fronten waanzinnig geholpen. Hij had ingangen voor de financiering en heeft gezorgd voor de benodigde onderbouwing en de aanvraag van een rekening courant. In vier maanden tijd was alles rond en konden we van start. Zonder Niels was dat nooit gelukt. Hij heeft ervoor gezorgd dat wij onze droom hebben kunnen waarmaken.”

Inmiddels draait de machine letterlijk en figuurlijk op volle toeren. Onder de naam MacLouis Machinebouw levert het bedrijf aan klanten in binnen- en buitenland. Er komen zelfs al orders binnen uit Canada en Australië. Maurice ontwerpt en bouwt de machines, Charlotte ontfermt zich over de financiële administratie. Charlotte: “Ik had helemaal niets met boekhouden. En het programma dat wij gebruiken, is super complex. Maar Niels heeft me fantastisch geholpen om alles op de rit te krijgen. En nu staat de hele administratie, inclusief het voorraadbeheer, als een huis.”

“We zijn echt superblij met Verkaart als boekhouder”, beaamt Maurice. “Laagdrempelig, vakkundig, lekker recht door zee, korte lijnen. Verkaart denkt met je mee én kan een totaalpakket bieden. En hun werkwijze is heel persoonlijk. Niels heeft, zeker in het begin, heel wat uurtjes bij ons doorgebracht, maar ging ook altijd met een glimlach weer weg. Dat geeft een enorm vertrouwd gevoel.”