Aan het woord zijn

Linsie Meijer

Sophyn Greens BV

Iets doen met reststromen, het liefst uit groente en fruit. En mensen stimuleren om gezondere en duurzamere maaltijden op tafel te zetten. Dat waren de uitgangspunten waarmee Linsie Meijer zich in 2020 in een nieuw avontuur stortte. Maar wat het eindproduct precies moest gaan worden, daarvan had ze op dat moment nog geen idee. Nu, tweeëneenhalf jaar later, staat er een tot in de puntjes uitgedacht concept, draait de webwinkel op volle toeren en staat Linsie op het punt haar eerste eigen pastafabriek te realiseren.

““Verkaart groeit met me mee””
Linsie Meijer Linsie Meijer Linsie Meijer Linsie Meijer

Linsie volgde de opleiding Voeding & Gezondheid in Wageningen en werkte daarna als voedingsdeskundige in binnen- en buitenland. Zo begeleidde ze onder meer projecten in groenteteelt- en productie in Afrika. Daar zag ze hoe onwaarschijnlijk veel voedsel er verloren gaat, omdat het ‘niet goed genoeg’ is om te verkopen. Maar ook op andere vlakken zag ze hoeveel er scheef zit in de voedselindustrie. Als deskundige én als moeder van twee jonge kinderen voelde ze een sterk verlangen om te laten zien dat voedselproductie ook anders kan.

Reststromen

Na de geboorte van haar tweede dochter werd vanuit die ambitie ook een ander idee geboren: het maken van pasta op basis van groenten en fruit, lokaal geproduceerd en/of uit reststromen. “Pasta is een van de meest populaire gerechten ter wereld. Makkelijk te bereiden, snel klaar én (in gedroogde vorm) lang houdbaar”, vertelt Linsie. “Bovendien is de pastamarkt nog lang niet verzadigd. Een ideaal product dus om mee te beginnen.”

Pasta met verse groenten

Om zich meer te verdiepen in de mogelijkheden, volgde Linsie in 2020 een spoedcursus pasta maken. En na heel veel uitproberen, ontdekken, proeven, bijschaven en opnieuw proberen resulteerde haar zoektocht uiteindelijk in Sophini groentepasta: handgemaakte, gedroogde pasta met pure ingrediënten en minstens 35% verse groente. Zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Duurzaam bereid én verpakt. “De pasta is binnen een paar minuten gaar, smaakt als verse pasta en ziet er heel kleurrijk en feestelijk uit. Zo zet je binnen no-time een gezonde en verantwoorde maaltijd op tafel!”

Persoonlijke klik

Kennis van groenten en fruit is één. Maar het opzetten van een nieuw bedrijf moet natuurlijk ook financieel in goede banen worden geleid. Via via kwam Linsie medio 2020 in contact met Verkaart en werd eigenlijk meteen gekoppeld aan Wouter. “Hij heeft me in elke stap van het proces waanzinnig begeleid. Van het optuigen van de BV, het opstellen van contracten tot het screenen van overeenkomsten. En nu ook alle administratieve handelingen rondom de aankoop van de fabriek. Maar ook op persoonlijk vlak klikt het enorm. We zitten in dezelfde levensfase, wisselen ook privé wel eens wat uit, en dat maakt dat het meer is dan een louter zakelijk contact.”

Toegevoegde waarde

“Verkaart doet zoveel meer dan boekhouding alleen. Ze ontzorgen je op alle fronten en denken écht met je mee. Dat vind ik de grootste toegevoegde waarde”, aldus Linsie. “Als ik bel of ergens mee zit, heb ik altijd binnen één of twee dagen een antwoord. En wat ik ook vraag, ze zoeken het voor me uit. Of ze brengen me in contact met iemand binnen hun netwerk die me verder kan helpen. Verkaart is heel erg betrokken bij alles wat ik doe. Ze groeien als het ware met me mee. En dat geeft een heel vertrouwd gevoel.”