Aan het woord zijn

Koen van Kaam en Anne Börger

Beachbar Sand & Pepper

Een eigen strandtent. Het was een langgekoesterde wens. En opeens was daar de gouden kans, waardoor alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Nu, vier jaar later, leven Koen en Anne hun droom. Een eigen beachclub. In de sfeer zoals ze die voor ogen hadden. Op de punt van Westerschouwen, met uitzicht op zee.

“Verkaart helpt je het beste uit je bedrijf te halen”
Koen van Kaam en Anne Börger Koen van Kaam en Anne Börger Koen van Kaam en Anne Börger Koen van Kaam en Anne Börger Koen van Kaam en Anne Börger Koen van Kaam en Anne Börger Koen van Kaam en Anne Börger

Koen en Anne leerden elkaar zo’n tien jaar geleden kennen in Utrecht, toen beiden werkzaam in de horeca. Ze gingen samenwonen en werken in Amsterdam. Maar hun grote droom was een eigen tent, het liefst op ’t strand. Er werden zelfs concrete stappen gezet in die richting. Zo waren er vergevorderde plannen voor een beachclub in Frankrijk en een grand café in Amsterdam. Plannen die allemaal vroegtijdig werden geparkeerd. Tot er een belletje kwam van Anne’s vader…

Ik vertrek
Anne: “De voormalige eigenaren van Sand & Pepper woonden, heel toevallig, in hetzelfde Brabantse dorp als mijn vader. Zodoende had hij opgevangen dat ze overwogen om de strandtent te verkopen. Of dat niet iets voor ons was?” Een kans die Koen en Anne met beide handen hebben aangegrepen. Het stel kreeg drie weken de tijd om uit te zoeken of ze het rond konden krijgen. Op dat moment kwam ook Verkaart in beeld.

Koen: “Mijn beste vriend woont in Utrecht, maar is opgegroeid in Zierikzee. Hij laat al jaren zijn boekhouding doen door Verkaart. Dus toen hij hoorde van onze plannen, zei hij: ‘Joh, dan moet je Niels even contacten. Fijne vent!’” Anne haakt aan: “Wij wisten echt helemaal niets hè. Het was een soort ‘Ik vertrek in Nederland’. Maar dankzij de hulp en adviezen van Verkaart is het ons gelukt alle stukken binnen no-time boven tafel te krijgen.”

En zo hadden Koen en Anne opeens een strandtent in Zeeland. “Door de stromende regen en vrieskou reden we op 31 januari 2019 hiernaartoe. Toen hebben we wel even gedacht: ‘Waar zijn we aan begonnen?!”, vertelt Koen lachend. Maar inmiddels is het stel vier jaar verder en draait de toko als een zonnetje. Met een leuke, uitnodigende kaart, een groot aantal vaste gasten en een jong, enthousiast en trouw team.

Bevlogen en enthousiast
Gelukkig kunnen Koen en Anne ook nu in alles rekenen op de steun van Verkaart. Zoals onlangs bij de overname van het pand. Anne: “Het mooie aan Niels is zijn enorme bevlogenheid. Als jij enthousiast bent, wordt hij zo mogelijk nóg enthousiaster. En hij kan zich heel goed inleven in het soort bedrijf dat je bent of wilt zijn. Je proeft aan alles dat hij en zijn team je echt willen helpen het beste uit jouw onderneming te halen.”

Koen is het daar roerend mee eens: “Verkaart denkt écht met je mee. Over wat er nodig is om je eigen bedrijf te starten. Of het verantwoord is om bepaalde investeringen te doen. Hoe je je bedrijf gezond houdt. Ze hebben heel veel kennis in huis. En anders hebben ze een enorm netwerk om uit te putten. Dat geeft ons de ruimte om te doen waar wíj́ goed in zijn.”

“En Verkaart is gewoon heel gezellig”, besluit Anne. “Dat vinden we ook in onze zaak heel belangrijk: leuke mensen. Want als je het als team leuk met elkaar hebt, dan merkt de klant dat ook.”