Aan het woord is

Marten van den Boomgaard

Duintop Dierenkliniek 

Met ruim 17 jaar een dierenkliniek in Goes, een hagelnieuwe kliniek in Middelburg én een praktijk aan huis in Wemeldinge kun je rustig stellen dat deze man hart heeft voor zijn vak. Zijn bevlogenheid leverde hem in 2019 de titel op van ‘Beste dierenarts in de provincie Zeeland’. Bovendien kwam Marten als winnaar uit de bus in het tv-programma ‘In de voetsporen van Dokter Pol’, een zoektocht naar de opvolger van de wereldberoemde Amerikaanse dierenarts. Om privéredenen liet hij deze droom varen, om vervolgens met nóg meer bezieling zijn werk in Nederland voort te zetten.

“Wederzijds vertrouwen en loyaliteit zijn de basis van onze jarenlange samenwerking.”
Marten van den Boomgaard Marten van den Boomgaard Marten van den Boomgaard Marten van den Boomgaard

“Ik ken Niels vanaf het moment dat ik in 2005 mijn eerste praktijk opende. Ik bracht mijn boekhouding onder bij een accountantskantoor in Zierikzee en Niels werd daar mijn accountmanager. Toen Niels overstapte naar een ander kantoor, verhuisde ik met hem mee. En toen hij uiteindelijk voor zichzelf begon, ben ik hem opnieuw gevolgd. Ik wilde Niels Verkaart.”

“De klik was er vanaf het begin en is er na al die jaren nog steeds. Niels is gewoon een supervriendelijke vent, heel toegankelijk en hij staat altijd voor je klaar. Heb je een vraag, dan heb je binnen een paar minuten antwoord. Zó anders dan bij al die grote kantoren, waar het er heel onpersoonlijk aan toe gaat en waar voor elke minuut dat je iemand spreekt een kwartier in rekening wordt gebracht.”

“Bij Verkaart vind ik precies wat ik nodig heb. Mijn boekhouding is altijd op orde, ik heb nooit gedoe met de Belastingdienst. En met allerlei financiële vragen kan ik ook altijd bij ze terecht. Zo hebben zij me door de jaren heen geholpen met onder meer een bedrijfslening, het oprichten van de BV en de aankoop van een nieuw pand.”

“Niels en ik hebben inmiddels een hele geschiedenis samen. Net als ik heeft hij in de afgelopen jaren zijn eigen bedrijf opgebouwd. Behalve de persoonlijke klik zie ik heel veel overlap in hoe we naar ons werk en ons bedrijf kijken en hoe we omgaan met onze klanten. Ook daardoor voel ik een enorme verwantschap. Het is niet voor niks dat ik al zolang met hem samenwerk.”

“En die loyaliteit is er over en weer. Al jaren komt Niels met zijn huisdieren bij mij. Voorheen met zijn labrador, nu met zijn grote Zwitser. Ik denk dat dat precies is wat onze samenwerking typeert: wederzijds vertrouwen en onvoorwaardelijke loyaliteit.”